Attipas = Tudomány + Formatervezés 

A megfelelő lábbeli használata nagyon fontos minden életkorban, de a főként a kisgyermekek esetében, hogy járásuk optimálisan fejlődjön. 

Az Attipas babacipőt a Szöuli Egyetem járáslaboratóriumának közreműködésével tervezték fizikodinamikai és kinetikai járáselemzés során nyert eredmények alapján.

Az Attipas a babák fizikai adottságainak és fejlődésének gondos figyelembevételével készült. Fiziokdinamikai és kinetikai tesztek alapján, tudományosan kifejleszetett lábbeli, ami segíti a babák megfelelő járásfejlődését. 

Mechanikai funkciók

A járástesztek alapján egyértelműen igazolható a puhatalpú cipők jótékony hatása a járásfejlődésre.

Merevtalpú cipő használata során a talajra nehezedő nyomás nem egyenletes és ez hátrányosan befolyásolhatja a járás mintázatát és a bokaízület állását. Továbbá, a térdízület hatványozottan terhelt, ami szintén nehezíti az egészséges járást, ha merevtalpú cipőt választunk.

Az Attipas talpnyomás mintázata hasonlít a babák mezítlábas talpnyomás mintázatához.

A legtöbb átlagos lábbeli esetében a boka és a térd állása váltakozó, nincs állandó járásmintázat.

Az Attipas a mezítlábas járáshoz igazodva figyelembe veszi a láb ízületeinek rugalmasságát, kisebb kilengést hagyva azoknak. Az Attipas nem befolyásolja jelentősen a bokaízület állását sem a lépés megindításakor, sem az ellépés fázisában. A mezítlábas járáshoz hasonlóan magasra emelt a sarok.

Érzékelési funkciók 

A cipő tervezésénél nem csak azt vették figyelembe, hogy a cipő biztosítsa a legjobb mechanikai feltételeket a járáshoz, hanem azt is, hogy a baba kognitív készségei is fejlődjenek azáltal, hogy érzékeli a talaj egyenetlenségeit és a lábujjak külön mozgásteret kapnak. Ezek a tényezők ugyanis hozzájárulnak a megfelelő egyensúlyérzet kialakulásához és a baba agyműködésének fejlődéséhez is.

Egyéb funkciók

Az Attipas formatervezésekor figyelembe vették azt is, hogy.. 

- a babák lábujjai hasonlóan mozgékonyak mint a kezek ujjai, 

- a babák lábfeje eltérő formájú lehet, a magas rüszt pedig igen gyakran előfordul,

- a babák talpának boltozata lapos, még nem formált,

- járásuk még sokszor bizonytalan,

- az intenzív mozgás során lábuk felmelegszik.

Ezért van az Attipas cipőknek jellegzetesen tágas lábujjtere, megfelelően formált, csúszásgátló és szellőző talpa, valamint zokniszerű, rugalmas felsőrésze.

További információért kattints ide: Attipas Shoes Info